210-5723323   Icon Png Location - Amashusho ~ Images Πιερίας 57, Περιστέρι             INSTAGRAM       Black facebook line social icon -FACEBOOK        Mail 5 Icon - Free Icons MAIL

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Register

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

 Να προειδοποιήσω το παιδί σχετικά με την επικείμενη διαδικασία;
Φυσικά! Πρέπει να εξηγήσετε στο παιδί σας ότι ο ιατρός είναι σύμμαχος και ως μοναδικό στόχο έχει την προάσπιση της υγείας των ασθενών. Το σημαντικό σε αυτήν την ηλικία είναι να χτίσουμε μία υγιή σχέση ανάμεσα στον μικρό ασθενή και τον ιατρό. Έτσι, έχουμε και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα. Συμπερασματικά, καλό είναι το παιδί να είναι ενημερωμένο ότι υπάρχει μία διαδικασία η οποία αποσκοπεί μοναχά στην ενίσχυση της υγείας των ασθενών. Αποφεύγουμε να αποθαρρύνουμε τα παιδιά ή να εξηγήσουμε δυσνόητες για ένα μικρό παιδί λεπτομέρειες, οι οποίες προκαλούν τρόμο δυσανάλογο με την πραγματικότητα.

2.       Να υποσχεθώ στο παιδί μου μία μικρή επιβράβευση μετά το τέλος της αιμοληψίας;
Μπορεί ο λόγος να δουλεύει καλύτερα σε μεγαλύτερες ηλικίες, όμως οι μικροί ασθενείς ίσως να βρουν μία υλική επιβράβευση ως ένα καλύτερο κίνητρο. Στο μικροβιολογικό μας εργαστήριο πάντοτε προσφέρουμε ένα «μικρό δωράκι» στα παιδιά ώστε να μείνουν με όσο το δυνατόν την καλύτερη εντύπωση από την ιατρική τους επίσκεψη. Μάλιστα, θα σας προτείναμε να υποσχεθείτε έναν φυσικό χυμό ή ένα παιχνιδάκι ή έστω μία βόλτα στην παιδική χαρά ως ανταμοιβή για την σωστή συμπεριφορά του μικρού ασθενή.

3.       Τα ούρα πρέπει να είναι οπωσδήποτε πρωινά με σκοπό να βγουν ακριβή αποτελέσματα;
Στους ενήλικες ζητάμε να συλλέξουν τα πρώτα πρωινά ούρα μετά από καλό πλύσιμο. Το ίδιο ισχύει και στα παιδιά που έχουν «κόψει» την πάνα. Για τους μικρότερους ασθενείς που ακόμη φορούν πάνες, δεν είναι υποχρεωτικό να συλλεχθούν τα πρωινά τους ούρα όμως φροντίζουμε για ένα πολύ καλό πλύσιμο της περιοχής πριν την συλλογή. Αν η συλλογή γίνει σε ώρα κατά την οποία το εργαστήριό μας είναι κλειστό, φυλάμε το ειδικό δοχείο (ουροσυλλέχτης) στο ψυγείο. Αν χρησιμοποιήσουμε το ειδικό σακουλάκι τότε προτιμούμε να το τοποθετήσουμε λίγο πριν δώσουμε στο παιδί υγρά και όταν συλλέξουμε τα ούρα, τοποθετούμε το σακουλάκι με τα ούρα όπως είναι μέσα στον ειδικό ουροσυλλέχτη (ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗΝ ΧΥΣΕΤΕ ΤΑ ΟΥΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΧΤΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ).

4.       Πρέπει το παιδί να είναι νηστικό;
Όταν οι εξετάσεις περιλαμβάνουν σάκχαρο, χοληστερίνη και τριγλυκερίδια το παιδί πρέπει να είναι νηστικό. Αλλιώς, δεν είναι απαραίτητο.

 Τι πρέπει να κάνει ο γονιός κατά την διάρκεια της παιδικής αιμοληψίας;
Στο εργαστήριό μας έχουμε μεγάλη εμπειρία στις παιδικές αιμοληψίες και φροντίζουμε η διαδικασία να περιλαμβάνει δύο έμπειρα άτομα από το προσωπικό μας. Έτσι, όσο αναφορά τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν γίνονται από το προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο, ο γονιός επιφορτίζεται μόνο με το καθήκον να ηρεμεί, να κατευνάζει και να απασχολεί το παιδί ώστε όλα να κυλήσουν γρήγορα και ομαλά. Το προσωπικό του εργαστηρίου μας, θα σας δώσει ακριβείς οδηγίες από την ώρα που θα μπείτε μέσα στον χώρο και η όλη διαδικασία δεν θα κρατήσει περισσότερο από ελάχιστα λεπτά.

  Θα είναι η εμπειρία τραυματική για το παιδί μου;
Η αιμοληψία στην πραγματικότητα είναι ελάχιστα οδυνηρή και διαρκεί πολύ λίγα λεπτά. Αυτό που φοβίζει τους μικρότερους ασθενείς είναι ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με την διαδικασία. Στο εργαστήριό μας, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας σε παιδιατρικές αιμοληψίες, δεδομένης της προϋπηρεσίας της ιατρού για επτά χρόνια στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έχουμε φροντίσει να κάνουμε την αιμοληψία όσο το δυνατόν πιο σύντομη και ανώδυνη. Επομένως, όχι, η διαδικασία της αιμοληψίας δεν είναι τραυματική για τα παιδιά. Δεν είναι τυχαίο που οι μικροί μας ασθενείς μας χαρίζουν τα πιο θερμά τους χαμόγελα μετά από κάθε αιμοληψία.




Στο μικροβιολογικό  μας εργαστήριο  που βρίσκεται στο κέντρο του λόφου Αξιωματικών στο Περιστέρι δουλεύουμε καθημερινά με επιμονή στην λεπτομέρεια, υπηρετώντας τις ανάγκες των ασθενών μας. Καθημερινά από τις 6:30 το πρωί μέχρι και τις 8:00 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 1:30 το μεσημέρι το εξειδικευμένο προσωπικό μας με πολυετή πείρα στις αιμοληψίες μπορεί να σας εξυπηρετήσει. Η ιατρός βιοπαθολόγος -μικροβιολόγος Σεργίου Ζηνοβία εκτελεί η ίδια τις εξετάσεις σας στο πλήρως εξοπλισμένο μας εργαστήριο , με τελευταίας γενιάς αναλυτές και εξοπλισμό. Για τους ασθενείς που επιθυμούν κατ’ οίκον αιμοληψία η ιατρός έρχεται αυτοπροσώπως στο σπίτι σας ώστε οι πιο ταλαιπωρημένοι ασθενείς να έρχονται σε επαφή με την ίδια την ιατρό και να τυγχάνουν της πιο υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στις παιδιατρικές αιμοληψίες και αναλαμβάνουμε υπεύθυνα όλα τα παιδάκια από 3 μηνών και πάνω. Για τις παιδιατρικές αιμοληψίες απαραιτήτως απασχολούνται δύο άτομα εκ των οποίων το ένα είναι η ίδια η ιατρός η οποία έχει προϋπηρεσία 6 ετών στο νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού.
Διασφαλίζουμε την αξιοπιστία μας με καθημερινούς εσωτερικούς ποιοτικούς ελέγχους και τακτικούς εξωτερικούς ποιοτικούς ελέγχους. Η διενέργεια των εξετάσεων γίνεται από την ίδια την ιατρό ώστε με πλήρη γνώση όλων των σταδίων των εξετάσεων να μπορεί να αξιολογήσει με την μέγιστη ευθύνη τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας.
Οι απαντήσεις των εξετάσεων δίδονται γρήγορα στους ασθενείς ακόμα και αυθημερόν οι πιο απλές εξετάσεις. Υπάρχει δυνατότητα αποστολής των εξετάσεων με email στον θεράποντα ιατρό ή στον ίδιο τον ασθενή ενώ το ιατρείο μας αναλαμβάνει να αποστείλει τα αποτελέσματα  των εξετάσεων με fax . Το εργαστήριο έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και με την ΕΥΔΑΠ. Οι τιμές για τις εξετάσεις που διενεργούνται εκτός ταμείων είναι χαμηλότερες από το κρατικό τιμολόγιο με αποτέλεσμα να είναι οι πιο προσιτές τιμές της αγοράς.
.